Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Μια διαφορετική Βασιλόπιττα
από το Δημοτικό Θέατρο





Σε ιδιαίτερο γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.
Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια πολιτισμικής και καλλιτεχνικής παρουσίας και πορείας, ενός οργανισμού που με σεμνά, διακριτικά αλλά ουσιαστικά βήματα δημιούργησε δομές, δραστηριότητες και δράσεις μοναδικές και ιδιαίτερες.
Καλλιτεχνικό έργο και εκπαιδευτική πράξη συνυπάρχουν αρμονικά και διαλεκτικά σε ένα χώρο-μνημείο πολιτισμού αυτό του Μύλου Ματόπουλου.
Παραστάσεις, θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, νέους και ενήλικες  σεμινάρια, κινηματογραφικές προβολές, θερινός κινηματογράφος, κινηματογραφική λέσχη για παιδιά, παράλληλες εκδηλώσεις, δημιουργούν ένα Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού που με τη σειρά του αποτελεί ένα σημείο πολιτισμικής συνάντησης, διαλόγου και επικοινωνίας των πολιτών.
Για ακόμη μια φορά το Δ.Θ. συμβάλλει στην σύνδεση πολιτισμού και αλληλεγγύης: στην χτεσινή κοπή της βασιλόπιτας που είχε συμβολικά ένα χαρακτήρα αλληλεγγύης, συγκεντρώθηκαν  αρκετά τρόφιμα και ρούχα που θα διανεμηθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημοσθένης Μάτζαρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Καρκανίας, τ. Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θανάσης Βαβύλης, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Γ. Καργιώτης, τα μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Θεάτρου: Έφη Ζαρίφη, Τζένη Παππά, Αθανάσιος Κουστέλιος, οι εργαζόμενοι του οργανισμού, οι καλλιτέχνες και οι ηθοποιοί του θιάσου του Δημοτικού Θεάτρου, οι εκπαιδευτές των Θεατρικών Εργαστηρίων, και φυσικά τα μέλη και οι μαθητές των Θεατρικών Εργαστηρίων που μαζί με τους γονείς τους κατέκλισαν την αίθουσα του Δημοτικού κινηματογράφου.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων κ. Τάσος Κατσίανης, οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στο πολυσχιδή έργου του οργανισμού και στην συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάπππας.
Στην συνέχεια ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης του Δημοτικού Θεάτρου Στέφανος Νταλάσης, παρουσίασε ένα σύντομο οπτικό «οδοιπορικό» στο 15χρονο καλλιτεχνικό, πολιτισμικό και εκπαιδευτικό έργο του Οργανισμού.
            Θεατρικές Παραστάσεις, που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα, μεταξύ των άλλων: Όνειρο του Δωδεκάμερου, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Ο Κύκλος με την Κιμωλία, Το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας, Τι είδε ο υπηρέτης, Σχολείο για Κλόουν,, 2 ½ φόνοι και ένα μπουλτόνγκ, Νούτικες Κωμωδίες, Ο Μικρός Πρίγκιπας, Ο Μάγος του Οζ, Γυναίκες στην Εξουσία, που παρουσιάστηκαν η καθεμιά τους σε διαφορετική γωνιά του Μύλου…

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίττας και οι τυχεροί κέρδισαν
 τα εξής δώρα:

•Δύο (2) μαθητές θα έχουν δωρεάν φοίτηση για την επόμενη χρονιά (σχολ. έτος 2013-14), στα Θεατρικά Εργαστήρια του Δημοτικού Θεάτρου.
•Δύο (2) μαθητές θα έχουν δωρεάν ετήσια κάρτα για την Κινηματογραφική Λέσχη για παιδιά του Δημοτικού Κινηματογράφου, για την επόμενη χρονιά (σχολ. έτος 2013-14).
•Ένας ενήλικας θα έχει δωρεάν ετήσια κάρτα για την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων (προσφορά της Λέσχης).
•Δύο (2) τυχεροί κέρδισαν, ο καθένας, από ένα βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου